Information om bredband via fiber

Hösten 2022 installerades fiberteknik i fastigheten. 

Efter sedvanlig upphandling fick företaget Pingday uppdraget att utföra arbetet med att koppla in fiber till själva fastigheten.

Företagen Transtema Network Services och Wireless Consulting AB fick uppdraget att installera fiberuttag och en s.k. tjänstefördelare i varje lägenhet. Varje lägenhetsinnehavare fick välja var i lägenheten uttaget och fördelaren skulle sitta, vilket innebär att dessa i en del lägenheter finns i hallen och i andra i vardagsrummet.

Lösningen innebär att föreningen har s.k. öppet fiber (vilket de allra flesta leverantörer har) och det innebär att du som boende fritt kan  välja mellan flera olika leverantörer för dina tjänster som bredband, tv och telefoni. Fördelen är att du kan själv kan välja ett utbud och en prisklass som passar dig. På sidan www.bredbandsval.se kan du jämföra bredband och tv-paket från Sveriges största leverantörer.

Avtalet med Tele 2 (tidigare Com hem) har sagts upp, men på grund av lång bidningstid kommer Tele 2 att finnas kvar som bredbandsleverantör fram till 2026-09-30.

Styrelsen hoppas att alla uppskattar att ha modern teknik i huset! 

Hälsningar från styrelsen